Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Αντάρτικο από Γερμανό Βουλευτή και υπεράσπιση της Ελλάδας...

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD Σέφερ δήλωσε στην σημερινή Suddeutsche Zeitung ότι «η αναδιάρθρωση (του χρέους) της Ελλάδας δεν επιτρέπεται να είναι ταμπού» και τηη θεωρεί επείγουσα αποκλίνοντας έτσι από την επίσημη θέση του κόμματός του, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίδας καγκελαρίου  Μέρκελ.

Ο Σέφερ είπε επίσης ότι η Ελλάδα «θα δει φως στο τέλος του τούνελ μόνο αν της δοθεί η ευκαιρία». Επικρίνει μάλιστα ως ανεπαρκή την πολιτική σωτηρίας που ακολουθεί μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση.
«Μόνο με τα μονίμως απαιτούμενα μέτρα (περικοπών) στον προϋπολογισμό (της Ελλάδας) δεν δημιουργούνται ούτε αισιοδοξία, ούτε επενδύσεις».
Υπενθύμισε δε ότι και η Γερμανία κέρδισε από τη διαγραφή του χρέους (ενν. του 1953). «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, παρόλο που η κατάσταση ήταν διαφορετική και είναι και τώρα διαφορετική, η Γερμανία είχε μια δεύτερη ευκαιρία λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο. Χωρίς τη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για τη διαγραφή του χρέους της, δεν θα είχε υπάρξει το λεγόμενο γερμανικό οικονομικό θαύμα τα επόμενα χρόνια. Οι τότε διαπραγματευτές ενήργησαν υπεύθυνα και διορατικά όταν ψήφισαν υπέρ της διαγραφής χρέους ύψους 15 δισ. μάρκων. Αυτή τη διορατικότητα και την υπευθυνότητα θα πρέπει να επιδείξουμε επίσης έναντι στην Ελλάδα».
Η Suddeutsche Zeitung υπενθυμίζει ότι ο Σέφερ δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, ζητά εδώ και μήνες την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί οικονομικά μόνη στα πόδια της.
Κατά την εφημερίδα, οι χώρες της ευρωζώνης έχουν αυτήν την υποχρέωση από το τέλος του 2012: Είχαν υποσχεθεί κατά την υπογραφή του δεύτερου πακέτου βοήθειας, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, να εξετάσουν στο τέλος πως μπορεί να ελαφρυνθεί η εξυπηρέτηση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.