Ο καιρός της εβδομάδας από τον μετεωρολόγο Πασχάλη Κατσάρα..

Φίλοι μου καλημέρα.
Ενδιαφέρουσα (...καιρικά) η εβδομάδα που έρχεται, γιατί εμπεριέχει τόσο εναλλαγές, όσο και αξιόλογη καιρικότητα. 
Αρχής γενομένης λοιπόν από το ΣαββατοΚύριακο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά τόπους και κατά διαστήματα, με αρκετή συννεφιά, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες. Λόγω εποχής έχουμε συνηθίσει τα φαινόμενα...
να εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Η διαφορά λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ότι θα έχουμε φαινόμενα κυρίως στην Νότια Ελλάδα, ενώ στη Βόρεια θα έχουμε την κλασσική αστάθεια κυρίως αύριο το απόγευμα. Οι άνεμοι είναι Βόρειοι, ενισχύονται μέχρι 7 μποφώρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία παρουσιάζει πτώση τόσο λόγω νεφοκάλυψης σε πολλές περιοχές της χώρας, όσο και λόγω (...σχετικά ψυχρής) εισβολής.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ αλλά και ΤΕΤΑΡΤΗ, περιμένουμε έναν πανομοιότυπο καιρό, με λίγες βροχές κυρίως στα Νοτιότερα τμήματα τις πρωινές ώρες και τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές – βραδυνές ώρες. Μέρα με τη μέρα τα φαινόμενα θα μειώνονται σε ποσότητα και ένταση. Οι άνεμοι σταδιακά από την Δευτέρα το βράδυ στρέφονται σε δυτικούς και εξασθενούν, ενώ η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει κυρίως την Τετάρτη.
ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αίθριος καιρός με πολύ λίγα και αραιά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα Ηπειρωτικά τις απογευματινές-βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι γίνονται Βόρειοι-ΒορειοΔυτικοί και φτάνουν μόνο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέχρι 5 μποφώρ. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά.
Τέλος αίθριος καιρός το επόμενο ΣαββατοΚύριακο και σημαντική άνοδος θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή. (Οι μαθητές που τελειώνουν τις εξετάσεις να ετοιμάζονται για ....μακροβούτια!!!).
Μετά από μια μηνιαία περιπλάνηση στο Βόρειο Αιγαίο, από την (....σχετικά δροσερή για την εποχή) Λάρισα, καλό Σαββατοκύρικο και καλή βδομάδα.

Πασχάλης Κατσάρας
Μετεωρολόγος

Σχόλια