Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Δήλωση βόμβα Τσίπρα: "Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα.."

«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είναι η φράση με την οποία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε συνεργάτες του, λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα.
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων
μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε ο Πρωθυπουργός σε συνεργάτες του σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
H δήλωση αυτή, λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις, είναι ιδιαίτερα σκληρή και «δείχνει» προς την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που φέρεται να ζητά επιπλέον μέτρα για να κλείσει η συμφωνία. Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες και οι φήμες πότι ζητούνται μεταρρυθμίσεις που δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση (απολύσεις, ακύρωση προσλήψεων, άνοιγμα επαγγελμάτων κ.λπ) χρεώνεται στην Κρ. Λαγκάρντ και ο πρωθυπουργός σπεύδεις να δηλώσει τη θέση της Ελλάδας η οποία έχει προτείνει ισοδύναμα μέτρα και κάποιοι τα απορρίπτουν.
Στις 14:00 (ώρα Ελλάδα) θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσμούς. Μια ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ.
Στις 15:00 ενημερώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup, δήλωσε: «Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης, η οποία ελπίζουμε, πασχίζουμε να είναι η τελευταία σε συνθήκες κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.