Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Ομπάμα: "Υπάρχει η αίσθηση επείγοντος για την Ελλάδα..Ευελιξία και από τις δύο πλευρές για λύση.."

«Οι εταίροι μας που βρίσκονται εδώ, το ΔΝΤ και όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμοί έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαυαρία, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου του G7.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει στα σοβαρά το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά και για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η οικονομία της για να αναπτυχθεί ξανά και να ευημερήσει» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές πολιτικές επιλογές που θα αποφέρουν καρπούς μακροπρόθεσμα».

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι «η διεθνής κοινότητα και τα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα πρέπει να αναγνωρίσουν τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ευελιξία και από τις δύο πλευρές».

«Αν και οι δυο πλευρές δείξουν αρκετή ευελιξία, νομίζω οτι μπορούμε να λύσουμε το προβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη ευρωζώνη», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.