O καιρός της εβδομάδας από τον μετεωρολόγο Πασχάλη Κατσάρα..

Καλημέρα φίλοι μου και καλό μήνα. 

Άρχισε από χτες Πρωτομαγιά (….όπως είχε προβλεφθεί) μια ηλιόλουστη εβδομάδα που θα εμπεριέχει και την πρώτη αίσθηση …Καλοκαιριού.
Σήμερα λοιπόν Σάββατο, σε όλη την Ελλάδα ο καιρός...
θα είναι αίθριος με μέτριους Νότιους Νοτιοδυτικούς ανέμους και σχετικά καλές θερμοκρασίες. Μόνο στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή ασθενείς καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα.

Από αύριο Κυριακή  και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης συνεχίζεται ο αίθριος καιρός και το μόνο  άξιο λόγου χαρακτηριστικό του, θα είναι η  σταδιακή (μέρα με την μέρα) άνοδος της θερμοκρασίας. Αυτό οφείλεται σε μια θερμή εισβολή από το κέντρο της Αφρικής που επεκτείνεται αρχικά στην Κεντρική Μεσόγειο και σταδιακά στη χώρα μας. Από το βράδυ της Πέμπτης μια καλή ατμοσφαιρική διαταραχή περνάει στα Βορειοανατολικά και αφού δώσει βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Βορειοανατολική Ελλάδα, θα προκαλέσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την επαναφορά της στα επίπεδα αυτού του Σαββατοκύριακου. Φυσικά, θα συνοδεύεται με στροφή των ανέμων σε Βόρειους και ενίσχυση της έντασής τους.

Μια …μικρή δόση καλοκαιριού λοιπόν στα μέσα της βδομάδας (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) και επαναφορά στην άνοιξη το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Υπερβολές του τύπου μίνι καύσωνας που …άρχισαν να ακούγονται είναι απλά …ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
Καλή βδομάδα. 

Πασχάλης Κατσάρας
Υποπτέραρχος Μετεωρολόγος ε.α.
MSc in Computer Science.

Σχόλια