Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Να γιατί πέτυχε η διαπραγμάτευση...Γερμανόφωνος τύπος "Good girl, bad guy"

Ο γερμανόφωνος τύπος ασχολείται και σήμερα με τo ελληνικό ζήτημα- αλλά και με τις επιπτώσεις του στη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς και τις ισορροπίες δυνάμεων στον κυβερνητικό συνασπισμό.  
Με τίτλο βγαλμένο από γουέστερν, «Good girl, bad guy», η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt αναφέρεται στις διαφορετικές προσεγγίσεις που φαίνεται να ακολουθούν....
η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ζήτημα της Ελλάδας. Όπως επισημαίνει «ο Σόιμπλε ακολουθεί μία σκληρή γραμμή, αν μη τι άλλο για να αποτρέψει πιθανούς μιμητές σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Από τη δική του οπτική γωνία είναι σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης να ηττηθεί η λαϊκιστική αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας με τη ʻφασαριόζικηʼ πολιτική της. Αυτό το θέλει και η Μέρκελ. Ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει και το ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να καταγάγει αυτήν τη νίκη».
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ αναφέρεται: «Η Αθήνα ποτέ δεν είχε τηρήσει τα συμπεφωνημένα κατά 100%. Το ζήτημα είναι με πόσο τοις εκατό δηλώνουμε ευχαριστημένοι. Και εκεί φαίνεται ότι το όριο ανοχής της Μέρκελ είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Σόιμπλε. Η διαφορά αυτή είναι ορατή και στο ύφος της διαπραγμάτευσης. Οι οξείες διατυπώσεις του Σόιμπλε δεν τυγχάνουν πάντοτε εγκρίσεως από την καγκελαρία. (…) Όχι μόνο για να μην επιβαρύνεται το κλίμα των συνομιλιών. Αλλά και γιατί οι άνθρωποι της Μέρκελ σκέπτονται από τώρα ότι σε περίπτωση συμφωνίας με την Αθήνα θα πρέπει να πείσουν τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων. Η αποστολή αυτή θα είναι δύσκολη και δεν θέλουν να την κάνουν ακόμη πιο δύσκολη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.