Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Το βράδυ τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ

Νέα τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απόψε το βράδυ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές .
Η σημερινή είναι η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους Μέρκελ και Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας την Πέμπτη.
Στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων βρίσκεται το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Υπενθυμίζεται επίσης η κρισιμότητα και της αυριανής συνάντησης  στο Βερολίνο στο πλαίσιο άλλης εκδήλωσης της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθεί στο περιθώριο και το ελληνικό ζήτημα.
Αν μέχρι αύριο υπάρξουν περαιτέρω σημεία σύγκλισης δεν αποκλείεται να υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες και ταχύτατες εξελίξεις
Την ίδια ώρα συνεχίζονται από το πρωί στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο «Brussels Group».
Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στις διαβουλεύσεις, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος.
Σε γενικές γραμμές, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.
Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του «Brussels Group», ενώ - όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν - ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο.
Η αποτύπωση των δεδομένων στο χαρτί ήταν το αντικείμενο της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σύγκλιση σε θέματα που υπήρχαν διαφοροποιήσεις με τις απαιτήσεις των εταίρων όπως ο ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.