Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ελληνικό ζήτημα;

Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, στα πλαίσια της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο Γκυ Φερχόφσταντ ανέφερε ότι σε αυτόν τον γύρο διαπραγμάτευσης πρέπει να συμμετάσχουν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του Γιούργογκρουπ Γιερούν Ντάιζελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αλλά και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της «Διάσκεψης των Προέδρων» την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο βέλγος πολιτικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, ο Φερχόφσταντ ανέφερε δημοσίως αυτό που συζητείται και από άλλους ευρωβουλευτές και η «συνάντηση κορυφής» για την Ελλάδα θεωρείται αρκετά πιθανή, αν και δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή των Γιούνκερ και Ντάιζελμπλουμ. Πάντως η πρόσκληση φαίνεται να ανταποκρίνεται στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς που θέλει τις διαπραγματεύσεις να γίνονται κατ΄αρχήν σε θεσμικό, ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.