Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Ακατανόητες εμμονές του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις..

Η επιμονή των εταίρων και δη του ΔΝΤ στην αξίωση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και παγώματος του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προκαλεί ένα σκηνικό εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.
Το Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαιτέρως προβληματισμένο για την εξέλιξη και διαμηνύει ότι...
οι "κόκκινες γραμμές" του παραμένουν ως έχουν, κάνοντας λόγο για ακατανόητη εμμονή του ΔΝΤ.
 Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες προσπαθεί με στοιχεία και πίνακες να αναδείξει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι νομικό κεκτημένο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ προβάλει διαρκώς το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η ανάπτυξη. Γίνεται επίσης γνωστό πως έχει υπάρξει εμπλοκή και σε ό,τι αφορά στην περικοπή συντάξεων μέσω της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, καθώς και στο ζήτημα του κατώτερου μισθού.
Από το Μαξίμου διαμηνύουν: "Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση".
Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν εντατικά και την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα εμφανίζεται διατεθειμένη να ψηφίσει και να εφαρμόσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές θα ανοίξουν το δρόμο για τη ρευστότητα. Κυβερνητικό στέλεχος διεμήνυσε ότι "επιδιώκουμε μια έγγραφη δέσμευση για χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και μετά να φέρουμε προς ψήφιση το όποιο νομοσχέδιο"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.