Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ο καιρός της εβδομάδας από τον Πασχάλη Κατσάρα

Φίλες και Φίλοι γειά σας.

Όπως όλοι ξέρετε ο Χειμώνας φέτος ξεχώρισε για την διάρκειά του και όχι για την έντασή του. Θα μπορούσε λοιπόν «ποιητική αδεία» να χαρακτηριστεί …ΜΑΚΡΥΣ και όχι …ΒΑΡΥΣ. Με αυτή τη λογική φαίνεται ότι προχωρούμε προς μία …ΜΑΚΡΑ Άνοιξη με πολλές και σύντομες εναλλαγές του καιρού.Η χτεσινή λοιπόν ατμοσφαιρική διαταραχή που στροβιλίστηκε και …κατηφόρισε από την Βόρεια Βαλκανική, έδωσε τα φαινόμενα της κυρίως στη ΒορειοΑνατολική Ελλάδα και φεύγοντας άφησε μια καλή αίσθηση …δροσιάς, η οποία θα συνεχιστεί.

Έτσι το αναμενόμενο δροσερό ΣαββατοΚύριακο θα συνοδευτεί με άστατο καιρό που θα εκδηλώνεται κυρίως μεσημέρι και απόγευμα σε όλο τον κορμό της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα το Σάββατο και λιγότερα την Κυριακή, ενώ το Αιγαίο θα έχει ισχυρό Βοριαδάκι και τις δύο ημέρες.

Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν στο ίδιο άστατο μοτίβο, ενώ οι βροχές επεκτείνονται και στο Αιγαίο (ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα).

Από Τετάρτη, γενική βελτίωση, και σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας. Την Παρασκευή μια εκτεταμένη διαταραχή στην Κεντρική Ευρώπη-Μεσόγειο στρέφει την γενική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας σε Δυτική, δεν δίνει αξιόλογα φαινόμενα και συντηρεί η μάλλον ανεβάζει την θερμοκρασία μέχρι την επόμενη πτώση της από το απόγευμα της Κυριακής. Καλό Σάββατο-Κύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.