Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: "Πέντε χρόνια μετά..μιλάμε για βοήθεια προς την Ελλάδα"...τι ήταν λάθος δεν μας είπε..


Σε άρθρα τους στο Focus ο Β. Σόιμπλε γράφει ότι πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα μιλάμε ακόμα για βοήθεια στην Ελλάδα ενώ ο Κλ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.
Παρά τη νέα κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης η κατάσταση στην ευρωζώνη έχει βελτιωθεί αισθητά, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε σήμερα για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η Ευρώπη βρίσκεται συνολικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση», σημειώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus , το οποίο κυκλοφορεί αύριο και προδημοσιεύεται σήμερα. «Τότε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ θεωρούνταν ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Σήμερα όμως δεν τίθεται πλέον τέτοιο ζήτημα», γράφει ο γερμανός υπουργός.
Κάθε κρίση κρύβει μια ευκαιρία, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε: «Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι, κατά την άποψή μου, ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα, όπως επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες». Αυτό δείχνει η επιτυχημένη πορεία Ιρλανδίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων, αλλά κυρίως με τις δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μεταξύ κυρίαρχων κρατών γίνεται μόνο βήμα - βήμα. «Με κανόνες που ισχύουν και εφαρμόζονται από όλους θα ενισχυθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση. Ο σεβασμός των κανόνων είναι η προϋπόθεση για αλληλεγγύη», υπογραμμίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Focus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.