Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Γερμανικές επικρίσεις κατά Σόιμπλε για τον τρόπο που χειρίζεται την ελληνική κρίση..

Ο Γερμανός βουλευτής των Πράσινων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικρίνοντας σφοδρά τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους.
Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της
να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.
«Έχει διαδραματίσει έναν απερίγραπτο ρόλο και συχνά αντιμετώπισε την κατάσταση με το μπουκάλι με το λάδι αντί με τον πυροσβεστήρα», σημείωσε ο Μπίτικοφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στον Σόιμπλε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σε κάποιες περιπτώσεις ώθησε (την Αθήνα) σε περικοπές, ενώ θα ήταν πιο σημαντικές οι επενδύσεις», σχολίασε ο ίδιος.
Ένα μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ «θα κατέστρεφε 65 χρόνια εμπιστοσύνης», προειδοποίησε ο Μπίτικοφερ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς.
Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί «ότι εξαιτίας της ιστορίας της ενδέχεται να έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», κατέληξε ο Μπίτικοφερ, σε μια έμμεση αναφορά στο αίτημα της Αθήνας για τις γερμανικές επανορθώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.