Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σόιμπλε...

Στο ερώτημα εάν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα ο γερμανός πολιτικός Μπιτικόφερ από τους Πράσινους αντιστρέφει το ερώτημα: υπάρχει σωτηρία για την ΕΕ; Και επικρίνει τον Β. Σόιμπλε. 
«Η ερώτηση θα πρέπει να τεθεί ως εξής: υπάρχει σωτηρία για την ΕΕ; Μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ θα σήμαινε καταστροφή των σχέσεων εμπιστοσύνης 65 χρόνων. Εδώ απειλούνται με φωτιά....
τα θεμέλια του ευρωπαϊκού σχεδίου», προειδοποιεί.
Ο Μπιτικόφερ κομίζει όμως και καλές ειδήσεις. Όπως ότι....
υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια κινήσεων για συμβιβασμούς. «Χρειάζεται όμως να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα, η ΕΕ πίεσε σε υπερβολικό βαθμό την Αθήνα σε ορισμένα σημεία να ακολουθήσει υπερβολική λιτότητα, την ώρα που χρειάζονται επενδύσεις», λέει. «Η διδασκαλία περί αλλαγής ηθικής έγινε με λάθος τρόπο. Μπορεί ίσως να παίζει ρόλο το ότι η ελληνική κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία χωρίς εμπειρία και μέθυσε μέσα στην ίδια την εκλογική της επιτυχία, αλλά χοντρά λάθη βαραίνουν για παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Έπαιξε έναν απίστευτo ρόλο και πολύ συχνά χρησιμοποίησε το δοχείο του λαδιού αντί τον πυροσβεστήρα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γερμανός ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.