Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Τσόμσκι: «Tο ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί»

Την γνώμη του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Euronews ο διάσημος διανοητής και συγγραφέας, Νόαμ Τσόμσκι.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εντολή ενός ισχυρού μέρους του λαού και με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποβάλλεται πλέον στις πολιτικές που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και οι γερμανικές τράπεζες που καταστρέφουν τη χώρα. Η συνέπεια αυτών των πολιτικών ήταν, στην πραγματικότητα, να αυξηθεί το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα καταστρέφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το χρέος της θα πρέπει να διαγραφεί όπως και η Ευρώπη διέγραψε το μεγαλύτερο γερμανικό χρέος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1953. Έτσι η Γερμανία μπόρεσε να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί.

Ερωτηθείς για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί και το δικό τους χρέος, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.