Συνελήφθη ο Τραπεζίτης της Siemens Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Κρατούμενος παραμένει ο Ελβετός υπήκοος και τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλόντ Όσβαλντ ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στο Ντουμπάι.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας αρχικά στον εισαγγελέα εκδόσεων Γιάννη Αγγελή ο οποίος είχε εκδώσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα
σύλληψης που αφορούσε στην εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens.
Να σημειωθεί ότι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας έχει ήδη εκδοθεί βούλεμα από το Εφετείο της Αθήνας όπου παραπέμπει περισσότερους από 60 κατηγορούμενους σε δίκη, μεταξύ των οποίων και τον κ. Όσβαλντ.
Με βάση τα οριζόμενα, το βούλευμα διέτασε τη διατήρηση της κράτησής του κατηγορούμενου ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί ουτε να απολογηθεί με την εισαγγελεία να αποφασίζει σήμερα, Δευτέρα την κράτησή του. Στο μεταξύ σε βάρος του τραπεζικού στελέχους εκκρεμούσε μία ακόμη ποινική εμπλοκή του που αφορά άλλη μεγαλη δικογραφία εξοπλιστικών την οποία χειρίζεται ο ανακριτής διαφθοράς Νικόλαος Τσιρώνης. Ο ανακριτής είχε καλέσει σε απολογία τον κ. Όσβαλντ ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί κι έτσι εξέδωσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.
Ο κ. Όσβαλντ οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Σχόλια