Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Διαβουλεύσεων συνέχεια ενόψει Eurogroup...

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών συνεχίζονται για 2η ημέρα οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στο Παρίσι.  
Ξεκίνησε νωρίτερα την Κυριακή η σημερινή συνεδρίαση της «Ομάδας των Βρυξελλών» με τους Έλληνες οικονομικούς εμπειρογνώμονες.
Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της συνάντησης στο Παρίσι, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους ως «παραγωγική», αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη 22 Απριλίου.
Στη χθεσινή εξάωρη σχεδόν συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως δημοσιονομικά και μακροοικονομικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητηθούν κυρίως τα εργασιακά ζητήματα.
Η συνάντηση γίνεται -όπως και παλιότερα επί εποχής τρόικας- στη «Βίλα Σαΐντ» όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ. Είναι πιθανόν οι συζητήσεις, που γίνονται με πλήρη μυστικότητα, να συνεχισθούν έως την Τρίτη, παραμονή του Euroworking Group.
Στόχος του γύρου «Brussels Group στο Παρίσι» είναι να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι o νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.