Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Η ανθρωπότητα έχασε έναν εξαιρετικό πνευματικό άνθρωπο....

Η ανθρωπότητα έχασε έναν  εξαιρετικό πνευματικό άνθρωπο....
Τον Γκύντερ Γκρας που τίμησε τη Γερμανία και την ανθρωπότητα ορθώνοντας το πνευματικό του ανάστημα εναντίον του εγκλήματος των νεοφασιστών κατά της Ελλάδας.
Τότε που όλα τα φασιστοειδή, στην Ελλάδα και  στη Γερμανία,
έβριζαν μεθοδευμένα τους Έλληνες.
Για να τους κάνουν να αποδεχθούν τη μοίρα που τους είχαν επιφυλάξει. Του πειραματόζωου και της «μοναδικής περίπτωσης» (unique case)  κατά τη χωριάτα γερμανοφασίστα.
Τη ντροπή της Ευρώπης. 
Κρίμα που δεν έζησε για να δει να γίνεται το φασιστικό τους έγκλημα, μπούμερανγκ εναντίον τους.
Οι Έλληνες θα θυμούνται πάντα την ενάντια στο φασιστικό ευρωπαϊκό  ρεύμα ανθρώπινη και καθαρή φωνή του.
Η μνήμη του θα είναι σίγουρα αιώνια.

Η ντροπή της Ευρώπης (Europas Schande) 

(Απαγγέλλει ο ίδιος. Με Ελληνικούς υποτίτλους)


Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.