Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Ο καιρός το Πάσχα...από επιστήμονα μετεωρολόγο..

Φίλοι γειά. 

Παρασκευή βράδυ, με κρύο βορειαδάκι στον Θεσσαλικό Κάμπο και με ανεβασμένη διάθεση, μελετώ τον καιρό για να ανταποκριθώ στο τακτικό μας ραντεβού. 
Ξέρετε, η Άνοιξη & το Φθινόπωρο είναι οι δύο εποχές που εμείς οι επαγγελματίες Μετεωρολόγοι ....
βρίσκουμε τον "διάολό" τους (για να το πω λίγο ....εκλαϊκευμένα). Σε αυτές τις δύο εποχές χαμηλώνει πάρα πολύ η Προγνωστικότητα της Ατμόσφαιρας γιατί όπως βιωματικά ξέρουμε όλοι μας επι-συμβαίνουν πολλές και γρήγορες μεταβολές στον καιρό. Αυτό βέβαια μην το εκλάβετε σαν δικαιολογία για πιθανή αποτυχία της Πρόγνωσης γιατί αυτό όπως ξέρετε από την τακτική μας επικοινωνία ...ΣΠΑΝΙΑ συμβαίνει!!!
Θα επιχειρήσω να σας ...μπάσω λίγο στον κόσμο του «Συνοπτικού Μετεωρολόγου» ο οποίος απαρτίζεται από Βαρομετρικά Συστήματα, (Χαμηλά & Υψηλά), Ατμοσφαιρικές Διαρταραχές Ανώτερης Ατμόσφαιρας αλλά και Μέτωπα καιρού στην επιφάνεια.
Επειδή λοιπόν ένα τέτοιο Ισχυρό Σύστημα Χαμηλών πιέσεων έχει κέντρο την Βόρεια Βαλκανική, δημιουργεί και θα συνεχίσει όλη την Μεγάλη Βδομάδα να δημιουργεί διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα εναλάσσουν τον καιρό από μέρα σε μέρα, και δεν θα επιτρέψουν την άνοδο της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα: 
Ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα αύριο Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Το απόγευμα γρήγορη επιδείνωση του καιρού, λόγω θερμού μετώπου, από τα Δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που θα επηρεάσσει όλη τη χώρα την Μεγάλη Δευτέρα. 
Την Μεγάλη Τρίτη βελτιώνεται ο καιρός και θα ανέβει και λίγο η θερμοκρασία. Την Μεγάλη Τετάρτη μια νέα διαταραχή θα επηρεάσσει τη χώρα αλλά με πολύ λιγότερα φαινόμενα και πιό γρήγορη βελτίωση. 
Έτσι η Μεγάλη Πέμπτη θα έχει καλό καιρό. 
Την Μεγάλη Παρασκευή λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν το πρωί στα νοτιότερα τμήματα της Ελλάδας (από Στερεά Ελλάδα και κάτω) , ενώ το μεσημέρι-απόγευμα θα εκδηλωθούν και λίγες τοπικές καταιγίδες (σαν αστάθεια) σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. 
Οι πρώτες ενδείξεις για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ότι αποκαλύπτουν γενικά καλοκαιρία χωρίς ιδιαίτερη άνοδο θερμοκρασίας, με πιθανές κάποιες τοπικές μπόρες στα Ηπειρωτικά (κυρίως ορεινά), το μεσημέρι και απόγευμα.
Υ.γ. Θα σας ζητήσω να μην περιοριστείτε μόνο σε like. Aνακοινοποιήσετε, ώστε να το διαβάσουν .....όσο το δυνατόν περισσότεροι ...... και από τους δικούς σας φίλους. Ευχαριστώ κι εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους και ΑΝΑΣΤΑΣΗ ....στην Πατρίδα μας!!! 

Πασχάλης Κατσάρας
Υποπτέραρχος Μετεωρολόγος ε.α.
MSc in Computer Science.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.