Οργή του ΔΝΤ...ξύδι και θα του περάσει..

Οι πληροφορίες του Spiegel κάνουν λόγο για οργή του ΔΝΤ λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Και αυτός είναι και ο λόγος της προσωρινής απόσυρσης των τεχνικών του κλιμακίων από την Αθήνα.
Δεδομένου ότι περαιτέρω συνομιλίες δεν αναμένεται να καρποφορήσουν, δόθηκε εντολή στους συνεργάτες του Ταμείου να εγκαταλείψουν την ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα σπίτια τους. Στον αντίποδα, σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική πλευρά διεμήνυσε από την πλευρά της ότι θέλει να γιορτάσει ανενόχλητη το ορθόδοξο Πάσχα. Συνεπώς οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να συνεχιστούν πριν από τα μέσα Απριλίου.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking-Group προχθές Τετάρτη, το ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε για το ότι από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα υπήρξαν μόλις τέσσερις μέρες «λογικών» διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του ο Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της τρόικα είναι «εντελώς ανίκανοι».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής μάλιστα φέρεται να προανήγγειλε, όπως και ο κ. Βούτσης, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ. Στις 9 Απριλίου βρισκόμαστε κοντά στο τέλος, φέρεται να είπε ο κ. Θεοχαράκης.

Σχόλια