Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Οργή του ΔΝΤ...ξύδι και θα του περάσει..

Οι πληροφορίες του Spiegel κάνουν λόγο για οργή του ΔΝΤ λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Και αυτός είναι και ο λόγος της προσωρινής απόσυρσης των τεχνικών του κλιμακίων από την Αθήνα.
Δεδομένου ότι περαιτέρω συνομιλίες δεν αναμένεται να καρποφορήσουν, δόθηκε εντολή στους συνεργάτες του Ταμείου να εγκαταλείψουν την ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα σπίτια τους. Στον αντίποδα, σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική πλευρά διεμήνυσε από την πλευρά της ότι θέλει να γιορτάσει ανενόχλητη το ορθόδοξο Πάσχα. Συνεπώς οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να συνεχιστούν πριν από τα μέσα Απριλίου.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking-Group προχθές Τετάρτη, το ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε για το ότι από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα υπήρξαν μόλις τέσσερις μέρες «λογικών» διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του ο Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της τρόικα είναι «εντελώς ανίκανοι».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής μάλιστα φέρεται να προανήγγειλε, όπως και ο κ. Βούτσης, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ. Στις 9 Απριλίου βρισκόμαστε κοντά στο τέλος, φέρεται να είπε ο κ. Θεοχαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.