Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Τι αποφάσισε η ΕΕ για το μεταναστευτικό..

Την απόφαση να τριπλασιαστεί η χρηματοδότηση για την έρευνα και τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο έλαβαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν τη χρηματοδότηση για την έρευνα και τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, ποσό που σήμερα ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.

«Θέλουμε να δράσουμε γρήγορα, πράγμα που σημαίνει τον τριπλασιασμό των οικονομικών πόρων» της αποστολής αυτής», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως ο προϋπολογισμός της αποστολής «Τρίτων» στη Μεσόγειο για την έρευνα και διάσωση μεταναστών θα εξισωθεί με εκείνον της προηγούμενης αποστολής «Μάρε Νόστρουμ».

Παράλληλα, αποφάσισαν να παρέχουν επιπλέον πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα για την διάσωση ανθρώπων από τη Μεσόγειο σε περίπτωση ανάγκης, ειδικά μετά τον θάνατο εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.