Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ : Βέβαιος για συμφωνία με την Ελλάδα...

Ο νούμερο δύο αμέσως μετά το Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδας, προσθέτοντας και αυτός μια ακόμα "διάψευση" στα σενάρια περί Grexit που διακινούν μιντιακά κέντρα προσκείμενα στις γερμανικές επιδιώξεις.
Μετά το πέρας ομιλίας του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες και ενώ ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το πως σχολιάζει τη δημιουργία μίας νέας ομάδας διαπραγμάτευσης από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Κονστάντσιο υποστήριξε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για την αναδιάρθρωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Δεν θα σχολιάσω κάτι γι' αυτό το θέμα. Αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα».
Αμέσως παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων.
Σε πτωτική τροχιά και μάλιστα με «επιθετικό» ρυθμό κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η όλη πορεία μπορεί να αποδοθεί και στην αισιοδοξία των επενδυτών ότι τελικώς θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.
Πιο συγκεκριμένα η απόδοση του 2ετους ομολόγου διαμορφώνεται στο 23,5%, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,45 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ του 5ετούς αγγίζει το 16,6% με ημερήσια πτώση 1,76 ποσοστιαίες μονάδες. Υποχώρηση 1,82 ποσοστιαίων μονάδων για την απόδοση του 10ετούς στο 11,8%, ενώ κατά 1,34 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα κινείται η απόδοση του 15ετούς στο 10,6%.

Σχόλια