Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες» γραμμές..

«Η κυβέρνηση εμμένει στις "κόκκινες" γραμμές της. Όχι μόνο για λόγους πολιτικής, αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της νέας συνεδρίασης του Brussels Group και τονίζει ότι «δεν έχει τη λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία...
που θα ξεφεύγει από τα όρια των "κόκκινων" γραμμών και γι' αυτό δεν θα το πράξει».
Πηγές από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού τονίζουν ότι «κόκκινες» γραμμές παραμένουν «τα εργασιακά, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η αύξηση του ΦΠΑ».
«Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Αναφορικά με το Brussels Group, υπογραμμίζουν ότι «ξεκινά σε θετικό κλίμα, όπως φάνηκε και στο χθεσινό (29/04/2015) EuroWorking Group» και αποσαφηνίζουν ότι θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Στο μεταξύ, στο σημερινό (30/04/2015) υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα, η ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου έχει ως εξής:
1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).
2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
α. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)
β. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)
γ. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.
3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.
4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας

Σχόλια