Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Πανελλαδικές 2015: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περισσότερους από 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσςως, τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου και οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) θα αρχίσουν..
στις 18 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου.
Παράλληλα, βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας:
• Στις αρχές Μαΐου οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν από το Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου με το οποίο θα προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.
• Στα μέσα Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.
• Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 17/6, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία για τα τμήματα Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθούν από 15/6 έως 26/6.
• Οι απολυτήριες εξετάσεις για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 3/6 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) θα αρχίσουν στις 10/6.
Φέτος, θα διατεθούν συνολικά 68.345 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έναντι 70.305 πέρυσι. Στα πανεπιστήμια, οι θέσεις μειώνονται κατά 2.535 σε σχέση με πέρυσι και, παράλληλα, μπαίνει «φρένο» στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται κλίμα σκληρού ανταγωνισμού για την εισαγωγή κυρίως στα κεντρικά ιδρύματα, στα οποία στοχεύουν οι περισσότεροι υποψήφιοι λόγω εντοπιότητας.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.