Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" 2015: Σενάρια πολέμου στην 117 Π.Μ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.


Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Στην άσκηση παίρνουν μέρος μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Αεροπορίας Στρατού και αντιαεροπορικού πυροβολικού του Στρατού Ξηράς. Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία από την τριακονταετή ιστορία της άσκησης “Ηνίοχος”, καθώς και τα απαραίτητα μέσα για την όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη πραγματοποίηση σύνθετων διακλαδικών ασκήσεων, η ΠΑ επιδιώκει την αναβάθμιση της άσκησης, έχοντας ως πρότυπο την αμερικάνική άσκηση διεθνούς αναγνώρισης “Red Flag”. Τα είδη των αποστολών που θα εκτελεσθούν είναι τα ακόλουθα:

Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης

Αποστολές Επιθετικής Σάρωσης

Αεροπορικές Επιχειρήσεις εναντίον Δυνάμεων Επιφανείας

Επιχειρήσεις Αεροπορικής Αναγνώρισης Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης

Αποστολές Στρατηγικής Επίθεσης

Άμεση Καταστολή Στόχων

Επιχειρήσεις Υποστηριξής.

http://defencenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.