Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Ελεγχος σε 1,5 εκατ. τραπεζικούς λογαριασμούς τα τελευταία 15 χρόνια!

Aπό κόσκινο θα περάσουν 1,5 εκατ. καταθέτες οι οποίοι θα ελεγχθούν σε βάθος 15ετίας ώστε να διαπιστωθεί αν η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών τους είναι σε αντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί.
Το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι....
υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, δηλαδή οι καταθέσεις δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχαν...κι αν δεν είχαν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις τότε οι καταθέτες θα κληθούν για τα περαιτέρω. Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα στο πλαίσιο του «καταθεσιολογίου» που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star Channel αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτυχία της ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ, τονίζοντας ότι στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 -100 ευρώ.
Αναφερόμενη στα έξι (6) Α.Φ.Μ  που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για νομικά πρόσωπα και για ένα συνεταιρισμό που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.
Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, ακόμη, στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών.
Σημείωσε πως, ήδη, σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ αυτών στελέχη της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επεξεργάζονται  προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Όσον αφορά τέλος την κατάρτιση του «καταθεσιολογίου», επεσήμανε πως θα αφορά τους 1.500.000 καταθέτες των οποίων  θα ελέγχεται η κίνησης των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος χρόνου15ετίας για να  διαπιστωθεί η ακολουθία με το σύνολο των φορολογουμένων εισοδημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.