Ελβετοί οι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι του κόσμου..στην 102η θέση οι Έλληνες..

Στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών σε ότι αφορά την ευτυχία βρίσκεται η Ελλάδα
Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του κόσμου είναι η Ελβετία, μπροστά από την Ισλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα για την ευτυχία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη....
και φέρνει την Κύπρο στην 67η θέση και την Ελλάδα στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών.
Την πρώτη δεκάδα των "ευτυχισμένων"  χωρών συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 15η θέση, το Βέλγιο στη 19η, η Βρετανία στην 21η, η Γερμανία στην 26η, η Γαλλία στην 29η, η Ισπανία στην 36η και η Ιταλία στην 50ή.
Η φετινή έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που επιχειρεί να ποσοτικοποιήσει την ευτυχία προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεσή τους το 2012.
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές μελέτησαν το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, το κατά κεφαλή ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη (το να μπορεί κάποιος να βασιστεί σε κάποιον άλλον), την εμπιστοσύνη (υπολογίζεται με βάση την απουσία διαφθοράς στην πολιτική ή τις επιχειρήσεις), την ελευθερία στις επιλογές που κάνει ο καθένας για τη ζωή του και τη γενναιοδωρία.
Οι 13 πρώτες χώρες της κατάταξης είναι οι ίδιες που ήταν και το 2014, αλλά έχουν αλλάξει μεταξύ τους θέσεις, σημείωσε ο Τζέφρι Σακς, ο διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και εκ των συγγραφέων της μελέτης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημείωσε ότι οι χώρες αυτές συνδυάζουν τον πλούτο με την ισχυρή κοινωνική υποστήριξη ενώ και οι κυβερνήσεις τους είναι σχετικά έντιμες και υπεύθυνες.
Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται το Αφγανιστάν (153), η Ρουάντα (154), το Μπενίν (155), η Συρία (156), το Μπουρούντι (157) και το Τόγκο (158).
Παρά την εμπόλεμη κατάσταση στο Ιράκ, η χώρα αυτή βρίσκεται στην 112η θέση, μπροστά από τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Κένυα και τη Βουλγαρία.

Σχόλια