Μεγάλο ατόπημα Σαμαρά...ζήτησε ενημέρωση απευθείας από τη στρατιωτική και όχι από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

«Η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Σαμαρά ο οποίος επικοινώνησε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο για να ενημερωθεί και κατόπιν ζήτησε τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο κ.Σακελλαρίδης είπε:
«Η βιασύνη του κ. Σαμαρά να ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ελάχιστες ώρες πριν τελεσφορήσει η ελληνική διπλωματία και αποσυρθεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ, τον εκθέτει» αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης και προσθέτει ότι προκαλεί μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης ζήτησε ενημέρωση απευθείας από τη στρατιωτική ηγεσία και όχι από την πολιτική.
«Κάποιος που ήταν μέχρι πριν έναν μήνα Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής»

Σχόλια