Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Οι Έλληνες επανέκτησαν την ελευθερία λήψης αποφάσεων εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα..

«Τώρα όμως και οι δύο πλευρές φαίνεται να βρήκαν έναν συμβιβασμό με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μπορεί να ζήσει», παρατηρεί η die Welt. «Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα γίνουν στις Βρυξέλλες και παράλληλα τεχνικά κλιμάκια θα σταλούν στην Αθήνα...
για να έχουν άμεση πρόσβαση σε φορολογικά και δημοσιονομικά στοιχεία». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών απέφυγε να δώσει λεπτομερή στοιχεία για τη ρευστότητα της χώρας του. Σε αυτήν ακριβώς επικεντρώνεται το σχόλιο της αυστριακής die Presse. O αρθρογράφος της επισημαίνει: «Μπορεί να ακούγεται παράδοξο για μια χώρα με οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα, αλλά οι Έλληνες που επί χρόνια καταγγέλλουν τη κηδεμονία από την Τρόικα, επανέκτησαν την ελευθερία λήψης αποφάσεων στην πραγματικότητα εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα (…). Στον κύκλο των επαϊόντων έχει ξεσπάσει διαμάχη στο ερώτημα για αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους. Στην πράξη ένα τέτοιο βήμα θα έβαζε σε δυσκολίες εκατομμύρια Ευρωπαίους, αλλά κι αυτό είναι ένα τμήμα της πολυδιακυρηγμένης από την Αθήνα δημοκρατικής αυτοδιάθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.