Καμμένος: «με φακέλους πάμε στη Δικαιοσύνη.. πρέπει να προχωρήσουν σε εντολές συλλήψεων»

Συνέντευξη Αlpha 989 σε Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό (08:00-10:00 κάθε μέρα) 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Θα σας πω ότι για δύο τουλάχιστον φακέλους είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Δικαιοσύνη, θα γίνει πολύ σύντομα, σε λίγες ώρες αυτή η συνάντηση, δεν θέλω να πω παραπάνω, μαζί με την Μονάδα Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει συσταθεί και έχουμε βρει απίστευτα πράγματα. Δηλαδή πλέον πρέπει να προχωρήσουν σε εντολές συλλήψεων από τους εισαγγελείς.  Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Τόσο πολύ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δηλαδή κακουργήματα τα οποία δεν χρειάζεται καν να τα ψάξει κανείς. Υπάρχουν μίζες οι οποίες φεύγουν με τη μορφή swap και ενώ μας λένε επισήμως ότι δεν έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Άμυνας, έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπάρχουν τιμολόγια τα οποία έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί. Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αντιλαμβάνεστε ότι αυτά….

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Αυτά όλα θα τα πάτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς;

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Θα πάνε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Στην κ. Ράϊκου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στην κ. Ράϊκου και από εκεί και πέρα θα δούμε. Αλλά και…

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε τους τίτλους των προγραμμάτων από ποιες υποθέσεις είναι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω, οι δύο πρώτες υποθέσεις τις οποίες εξετάζουμε είναι τα περίφημα NH90 τα ελικόπτερα και υπόθεση των υποβρυχίων. Από εκεί και πέρα όλες οι υποθέσεις θα ανοίξουν, έχουμε και άλλες υποθέσεις, έχουμε υποθέσεις πλαστογραφίας.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Εδώ πέρα υπάρχει, αυτό ήθελα να σας πω…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό που έχετε βγάλει εσείς εδώ.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Ναι. Και από ό,τι βλέπω, και χάρηκα πάρα πολύ γιατί πραγματικά ένας Υπουργός επιτέλους ασχολείται με αυτό το θέμα. Υπήρχε μία υπογραφή πρώην υπουργού η οποία περιφερόταν από γραφείο σε γραφείο, βάσει αυτής της υπογραφής έχει γίνει διαγωνιστική διαδικασία για τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής και δεν έχει ασχοληθεί κανείς μέχρι σήμερα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και όχι μόνο αυτό, κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Και αναφέρομαι στην υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου η οποία είναι εμφανώς πλαστογραφημένη και το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα το είπε ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος ότι δεν έχει υπογράψει ποτέ. Εδώ, λοιπόν, είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν και άλλα θέματα, θα ανοίξουν όλες αυτές οι υποθέσεις. Και θα σας πω το εξής, υπάρχουν υποθέσεις όπου στις χώρες που εδρεύουν οι εταιρείες αυτές έχει υπάρξει συμφωνία. Υπάρχει εταιρεία που έχει δώσει 49 εκατομμύρια στη χώρα της για δωροδοκία που έγινε στην Ελλάδα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Και εμείς δεν έχουμε πάρει μία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ, λοιπόν, είχε έρθει ο φάκελος και μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουμπήσει τον φάκελο. Λοιπόν, και συνεχίζουν να πληρώνουν. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε. Και επειδή θέλουν και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας να ακούσουν τις μεταρρυθμίσεις και το πώς θα συμμαζευτούμε, εγώ στο Βαρουφάκη θα του δώσω μεγάλο φάκελο να πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup με αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία μπορούμε και θα διεκδικήσουμε και θα τα πάρουμε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πόσα είναι αυτά περίπου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι πάρα πολλά. Είναι δις.

Σχόλια