Ένας "οβολός" φτάνει ....για την Αχερουσία !

Κυρίες, κύριοι της πολιτικής -και όχι μόνο- να θυμάστε ….όλοι μας βρισκόμαστε -εν δυνάμει- σε «ταξίδι», με φτηνό εισιτήριο…. Όσοι λοιπόν πολιτικοί -και όχι μόνο- μας λέτε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν το 2025 plus, ίσως, τα 2/5 από σας ….θα βλέπετε τα ραπανάκια από κάτω.
Οπότε μπορείτε σήμερα, να λέτε άφοβα ότι σας κατέβει,

τζάμπα είναι, λόγο δεν θα δώσετε σε κανέναν, ει μη στον Άγιο Πέτρο. Δηλαδή «τζάμπα μάγκες» που θ΄λεγε κι’ ο Σημίτης.
Αφήστε αν θέλετε οι βαψομαλιάδες -όσοι- για μια-δυο εβδομάδες στο φυσικό τους χρώμα τα μαλλιά σας, να δείτε τι «κατάθλιψη» θα πέσει στο κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Ειδικά όσοι κύριοι ….ξυρίζεστε ή κουρεύεστε με την ψιλή -κατά το «American Army Systems»- για να κρύψετε τα «χιονισμένα ράκη» της κεφαλής σας, εάν μεν το κρανίο σας είναι κάπως συμμετρικό, «πάει στο διάολο», υποφέρεστε σαν θέαμα, αν όμως είναι «ατσούμπαλο» -σαν το δικό μου- και μακράν του να πλησιάζει κατ’ ελάχιστο τον «χρυσό κανόνα» ….είστε άσχημο θέαμα ….και γελάνε μαζί σας ….οι «γκόμενες». Γι’ αυτό, «άστα τα μαλάκια σου ανακατεμένα», καημένε, ….όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ….και μην ξεχνάτε ότι ….οι δούλοι -συνήθως- εμφανίζονταν με ξυρισμένα τα κρανία.

«Μια είναι η ουσία, ότι αφού δεν υπάρχει αθανασία ….να θυμούνται(!) και όσοι είναι χαμόγια, λεφτοκοτάδες και «μωροφιλόδοξοι», ότι βρισκόμαστε -εν δυνάμει- όλοι μας σε ταξίδι για την Αχερουσία ….δείτε και ακούστε:»

Γ. Δη
=Αχερουσία=
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Σταμάτης Κόκοτας



Καράβια ταξιδεύουν
στην Κίνα, την Ασία
κι ένα μικρό πλεούμενο
για την Αχερουσία

Κόσμος το βλέπει στο γιαλό
κι εκείνο προχωράει
χιλιάδες οι αμαρτωλοί
κι ο Άδης δεν χωράει

Τρέχει παλεύει ο άνθρωπος
και χάνει το μυαλό του
για το σκυλί τον Κέρβερο
να βρει τον οβολό του

Δόξα και πλούτη κι ομορφιά
και της ζωής το ψέμα
όλα βουλιάζουν κάποτε
στου Αχέροντα το ρέμα

Σχόλια