Προκλητικές δηλώσεις Ερόγλου από τα κατεχόμενα

Υποστήριξε ότι σήμερα σε πολλά μέρη στον κόσμο«το αίμα ρέει» και «το μόνο μέρος που δεν ρέει το αίμα είναι η Κύπρος»
O τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου επιχείρησε και πάλι την Τρίτη να παρουσιάσει τους Τουρκοκύπριους ως θύματα της εισβολής και της κατοχής, ισχυριζόμενος πως ο «τουρκοκυπριακός λαός» είναι υπέρ της λύσης, αλλά δεν θέλει και πάλι να προσφυγοποιηθεί.


Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Έρογλου ανέφερε πως διαμορφώνει την πολιτική του ανάλογα με τις σκέψεις και τις προσδοκίες του «λαού», τονίζοντας πως με αυτές θα πολιτευθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επικαλούμενος αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για το Κυπριακό, ο τουρκοκύπριος ηγέτης
είπε ότι αυτά δείχνουν πως οι Τουρκοκύπριοι θέλουν λύση, αλλά κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει τις θέσεις του.

Υποστήριξε ακόμη ότι η αποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λόγω των ερευνών του «Μπαρμπαρός» ήταν προσχηματική, αφού το πλοίο βρίσκεται δεμένο στην Αμμόχωστο και οι ελληνοκύπριοι δεν επιστρέφουν στις συνομιλίες.
«Φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί, προτείνουν προϋποθέσεις όπως η Τουρκία να αναγνωρίσει την κυριαρχία τους, το πλοίο να αποσυρθεί και να μην επιστρέψει ποτέ», ανέφερε.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Έρογλου υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα σε πολλά μέρη στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή «το αίμα ρέει» και «το μόνο μέρος που δεν ρέει το αίμα είναι η Κύπρος».
«Ο λόγος που δεν πέφτει ούτε και μία σφαίρα σήμερα στην Κύπρο, είναι η ύπαρξη εδώ του τουρκικού στρατού», πρόσθεσε και κατέληξε, σημειώνοντας ότι εάν υπάρχει βούληση το Κυπριακό, μπορεί να λυθεί και πως αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε έναν «χρονικό περιθώριο».

olympia.gr

Σχόλια