Βρέθηκε το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς;

Ενδείξεις πως ένα σπίτι στη Ναζαρέτ το οποίο χρονολογείται στις αρχές του πρώτου αιώνα, είναι αυτό στο οποίο έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ιησούς Χριστός εξετάζουν οι αρχαιολόγοι.
Στην πόλη όπου σύμφωνα με τις γραφές έζησαν ο Ιησούς, η Παναγία μητέρα του και ο μνήστωρ Ιωσήφ....
υπήρχαν μαρτυρίες σχετικά με την τοποθεσία του σπιτιού της Αγίας Οικογένειας.
Η πεποίθηση πως το συγκεκριμένο σπίτι για το οποίο μιλούν οι αρχαιολόγοι είναι αυτό του Ιησού, ξεκίνησε το 1880 από ρωμαιοκαθολικές μοναχές της «Αδελφότητας της Ναζαρέτ». Το 2006 ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ρέντινγκ της Βρετανίας, Κεν Ντάρκ έκανε χρονολόγηση του κτίσματος σύμφωνα με την οποία η κατασκευή του έγινε στις αρχές του πρώτου αιώνα.
 
«Επιστημονικά, δεν μπορώ να απαντήσω εάν πράγματι είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», σημειώνει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.
Την πεποίθηση του αρχαιολόγου πως εκεί βρίσκεται το σπίτι του Ιησού, έρχονται να ενισχύσουν παλαιότερες ανακαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων οπότε και η περιοχή ελεγχόταν από τους Βυζαντινούς το σπίτι αυτό είχε τιμητικά διακοσμηθεί με μωσαϊκά. Εκεί κοντά είχε κατασκευαστεί και ναός ο οποίος καταστράφηκε αλλά αναστηλώθηκε από σταυροφόρους τον 12ο αιώνα.
Πάντως αν και υπάρχουν πολλές και σοβαρές ενδείξεις δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν την ανάδειξη τέτοιου είδους ειδήσεων από τα διεθνή Μέσα τις παραμονές του Πάσχα.

Σχόλια