Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς;

Ενδείξεις πως ένα σπίτι στη Ναζαρέτ το οποίο χρονολογείται στις αρχές του πρώτου αιώνα, είναι αυτό στο οποίο έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ιησούς Χριστός εξετάζουν οι αρχαιολόγοι.
Στην πόλη όπου σύμφωνα με τις γραφές έζησαν ο Ιησούς, η Παναγία μητέρα του και ο μνήστωρ Ιωσήφ....
υπήρχαν μαρτυρίες σχετικά με την τοποθεσία του σπιτιού της Αγίας Οικογένειας.
Η πεποίθηση πως το συγκεκριμένο σπίτι για το οποίο μιλούν οι αρχαιολόγοι είναι αυτό του Ιησού, ξεκίνησε το 1880 από ρωμαιοκαθολικές μοναχές της «Αδελφότητας της Ναζαρέτ». Το 2006 ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ρέντινγκ της Βρετανίας, Κεν Ντάρκ έκανε χρονολόγηση του κτίσματος σύμφωνα με την οποία η κατασκευή του έγινε στις αρχές του πρώτου αιώνα.
 
«Επιστημονικά, δεν μπορώ να απαντήσω εάν πράγματι είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», σημειώνει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.
Την πεποίθηση του αρχαιολόγου πως εκεί βρίσκεται το σπίτι του Ιησού, έρχονται να ενισχύσουν παλαιότερες ανακαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων οπότε και η περιοχή ελεγχόταν από τους Βυζαντινούς το σπίτι αυτό είχε τιμητικά διακοσμηθεί με μωσαϊκά. Εκεί κοντά είχε κατασκευαστεί και ναός ο οποίος καταστράφηκε αλλά αναστηλώθηκε από σταυροφόρους τον 12ο αιώνα.
Πάντως αν και υπάρχουν πολλές και σοβαρές ενδείξεις δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν την ανάδειξη τέτοιου είδους ειδήσεων από τα διεθνή Μέσα τις παραμονές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.