ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η πολιτική συμμορία του Σαμαρά συνεπικουρούμενη και από τους αρχιλήσταρχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, επί δυόμιση χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Εξαθλίωσαν τη μεσαία αστική τάξη μέσω της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και περιέκοψαν δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις. Και από πολέμιοι της πολιτικής της κυβερνήσεως.....
του Γιώργου Παπανδρέου, που μας επέβαλε τα κατοχικά Μνημόνια, έγινε η κυβέρνηση Σαμαρά Μνημονιακότερη των Μνημονιακών. Στην προσπάθειά της να “παίζει” το καλό παιδί έναντι των τοκογλύφων – δανειστών μας που λέγονται και “εταίροι” μας στην ΕΕ, επέδειξε την απόλυτη δουλικότητα και ουδέποτε επί της ουσίας διαπραγματεύθηκε. Εάν δε, κέρδιζε η ΝΔ τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα απομυζούσε εκ νέου τους “συνήθεις ύποπτους”, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τουλάχιστον, απ΄ ότι καταγραφόταν στο e-mail Χαρδούβελη, αυτοί θα την πλήρωναν για άλλη μια φορά.
Όμως δυστυχώς γι΄ αυτούς, ο ελληνικός λαός αποφάσισε και ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Γύρισε σελίδα, ευελπιστώντας σε καλύτερες ημέρες. Έδωσε, στο παρά τρίχα, την απόλυτη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τάχατες πίστεψε τις προεκλογικές του ακρότητες, περί σκισίματος του Μνημονίου ή περί της κατάργησης όλων των Μνημονιακών Νόμων με ένα άρθρο στη Βουλή; Και βεβαίως όχι!! Γύρισε σελίδα, σιχτιρίζοντας όλους εκείνους που επί 5 χρόνια έκλεψαν τα όνειρά του. Το μέλλον των παιδιών του. Έστειλε στον αγύριστο όλους εκείνους που τον οδήγησαν σε μια πανθομολογούμενη ανθρωπιστική κρίση. Και η απόλυτη απόδειξη!! Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ 13% δεξιοί ψηφοφόροι, κάνοντας υπέρβαση ψυχής και ιδεολογικών καταβολών. Γύρισε σελίδα, γιατί πίστεψε πως μια άλλη κυβέρνηση θα έχει τη δύναμη και τα άντερα να διαπραγματευθεί για όφελός του!!
Και πράγματι, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε. Παίχθηκε πολύ σκληρό παιχνίδι στα Eurogroup. Βρέθηκε αδύνατη από τις δουλικές πολιτικές 5 χρόνων των προηγουμένων κυβερνήσεων. Απέναντί της είχε λυσσασμένους λύκους που δεν ήθελαν να χάσουν τίποτε από τα κεκτημένα. Και επί της ουσίας βγήκε νικήτρια!! Κέρδισε τετράμηνο χρόνο, εξασφαλίζοντας τη διαχείριση της φτώχιας μας. Κέρδισε πως δεν θα γίνει νέα περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις. Καμιά απόλυση στο Δημόσιο. Καμιά νέα αύξηση φορολογικών βαρών σε φτωχούς και μικρομεσαίους. Σε αυτό το τετράμηνο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει για την εξεύρεση των ισοδυνάμων οικονομικών μέτρων, μέτρα εξοικονόμησης κόστους κατά Βαρουφάκη. Πρέπει όπως αναφέρει “η λίστα” Βαρουφάκη να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να θωρακίσει νομοθετικά το Κράτος προκειμένου να “χτυπήσει” διαχρονικές παθογένειες.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “Stern” ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στη Siemens. Και ουσιαστικά ζήτησε τη συνδρομή της γερμανικής Κυβέρνησης στην εξιχνίαση αυτού του πολύκροτου σκανδάλου. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα αποδεχόταν η Ελλάδα την αποστολή 500 Γερμανών εφοριακών προκειμένου να βοηθηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Θα πρέπει να μας στείλει 5.000 αν θέλει να μας βοηθήσει με τη φοροδιαφυγή. Και καθώς θα το κάνει αυτό, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens».
Ωστόσο, αντίθετα από τις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ως άβουλα ανθρωπάκια και χωρίς καμιά αντίδραση, οι βουλευτές αυτών των ΚΟ συνηγορούσαν στις προδοτικές αποφάσεις των κυβερνήσεών τους, στην νέα κυβέρνηση υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις για την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους “εταίρους” μας. Όμως, όλοι αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν πως η στοχευμένη ρήξη με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν είναι της παρούσας φάσης. Θα πρέπει να καταλάβουν πως έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα αλλαγής πολιτικής. Θα πρέπει να καταλάβουν πως οι “εταίροι” μας είναι τρομοκρατημένοι. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως παραχώρησαν πολλά από όσα πριν λίγο καιρό φαίνονταν απόλυτα ουτοπικά.
Σε όλες τις δηλώσεις των Αξιωματούχων της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, συμπεριλαμβανόταν η επωδός: Η ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες!! Όπου μονομερής ενέργεια είναι η Στάση πληρωμών και η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα!! Γι΄ αυτό δεσμευθήκαμε πως δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες. Που όμως, κανένας δεν μπορεί να δεσμεύσει μελλοντικά για το αντίθετο την ελληνική κυβέρνηση!
Γιατί η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει πως η χρηματοδότηση προς την χώρα δεν μπορεί να κοπεί, γιατί τότε θα καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια πολλών χωρών της ευρωζώνης. Γιατί γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση πως ο χρόνος είναι χρήμα ετούτη τη στιγμή. Αρκεί να εξευρεθούν “τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους” για να έχει η κυβέρνηση μαζί της την ελληνική κοινωνία. Γιατί, έρχονται εκλογές στα τέλη Μαρτίου στην Ιρλανδία, στις αρχές Απριλίου στη Β.Ιρλανδία. Γιατί, έρχονται εκλογές στα τέλη του χρόνου σε Πορτογαλία και Ισπανία. Και το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Ήδη, φαίνεται αυτό από δηλώσεις συμπαράστασης υψηλών κυβερνητικών μελών χωρών της Ευρωζώνης. Γι΄ αυτό και ο πανικός της Γερμανίας που δείχνει να βρίσκεται η ιμπεριαλιστική πολιτική της σε πλήρες αδιέξοδο. Που δείχνει για πρώτη φορά να κλονίζεται ο γερμανικός άξονας του νεοφασισμού!!
Συμπερασματικά, το προσεχές τετράμηνο, ίσως είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Θα πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία και υπομονή. Και στήριξη σε μια νέα κυβέρνηση που δεν είναι χειρότερη των προηγούμενων. Αποτυχία αυτής της κυβερνητικής προσπάθειας θα επιφέρει αυτοδικαίως την Στάση πληρωμών και την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα!! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία εκ μέρους της κυβέρνησης με υλικοτεχνική υποδομή!! Πρέπει να είναι η Πατρίδα μας προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια. Πιστεύω και εύχομαι πως υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού της κυβέρνησης και αυτή η λύση, με την κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία!!


Σχόλια