ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Εξέδιδαν εικονικά επισκευαστικά δάνεια – δισεκατομμύρια ο τζίρος

Ποιός είπε ότι τον καιρό του μνημονίου δεν υπήρχαν κάποιοι που έκαναν χρυσές μπίζνες; Μα ποιοί άλλοι, από τους εντιμότατους τραπεζιτες, για τους οποίους γονάτισε ολόκληρη η κοινωνία!
Το σκάνδαλο που έρχεται στην δημοσιότητα είναι πραγματικά ασύλληπτο καθώς μόνον η εισαγγελική έρευνα θα μπορέσει να αποτιμήσει το πραγματικό ποσό που διακινήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Προκαλεί βεβαιως οργή η συνεχιζόμενη ατιμωρησία της «ελεγκτικής αρχής», δηλαδή του Προβόπουλου και του Στουρνάρα που «δεν κατάλαβαν τίποτα», ως συνήθως.
Η μεθόδευση ειναι πραγματικά απίστευτη: Οι τράπεζες εξέδιδαν μαϊμού επισκευαστικά δάνεια, έναντι καταναλωτικών, από πιστωτικές κάρτες κλπ. Έτσι γυρνούσαν ιλιγγιώδη ποσά από επισφαλή, μη εισπράξιμα κλπ σε ενυπόθηκα με εγγύηση το ακίνητο που υποτίθεται είχε επισκευαστεί!
Φυσικά για όλα αυτά δεν υπάρχουν ουτε τιμολόγια επισκευών, ούτε ΦΠΑ, ούτε εργοδοτικές εισφορές για τους μάστορες, ουτε τίποτα. Μιλάμε για αλυσιδωτό σκάνδαλο που μαγειρευόταν από τις διοικήσεις των τραπεζών και επηρέαζε το σύνολο της κοινωνίας.
Αυτό επηρέαζε και τα αποτελέσματα των τραπεζών, παραπλανώντας και τον μεγαλομέτοχο, το δημόσιο. Ναι, οι ιδιωτικές τράπεζες βλέπετε, έχουν μεγαλομέτοχο το δημόσιο.
Υπάρχει όμως και άλλη διάσταση: Οι δυστυχοι δανειολήπτες που γίνονταν άθελα τους συνεργοί σε αυτή την απάτη, υποχρεώνονταν να κάνουν και ασφάλεια ζωής καθ’ υπόδειξη της τράπεζας, με υπέρογκο κόστος εισφοράς!
Ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Νικολούδης είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει απλώς στις ευθύνες των διοικήσεων, αλλά θα χτυπήσει και την ρίζα του κακού: Το άσυλο της ΤτΕ!

olympiada

Σχόλια