Εξακολουθεί να προκαλεί ο Χαρδούβελης-Το σκαμνί της Εξεταστικής τον περιμένει

Σχολιάζοντας τη συμφωνία με τους εταίρους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε πως «όταν υπογράφεις την παράταση, έχει υπογράψει το μνημόνιο».
Μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο», ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι η Ελλάδα
επειδή δεν έχει αξιοπιστία, δεν έχει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και βασίζεται στη χρηματοδότηση των εταίρων:

«Εμείς ως Έλληνες θα έχουμε ξεφορτωθεί τους θεσμούς, την τρόικα θα έχουμε σκίσει το μνημόνιο όταν βρούμε μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης» τόνισε, λέγοντας ότι «οι δανειστές βάζουν την Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι υπογράφει τους κανόνες του μνημονίου».
Σχετικά με το ζήτημα της παράτασης που είχε αποφασιστεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, και τις καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρονοδιάγραμμα εγκλώβισε την νυν κυβέρνηση, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι «ούτε καν σκέφτηκα ότι εγκλωβίζω κάπoιο κόμμα, σκέφτηκα ότι η χώρα χρειάζεται χρήματα».
Στο τελευταίο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ανέφερε ο Γκ.Χαρδούβελης, «είχε πια φανεί ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το Δεκέμβριο, και στο τραπέζι έπεσαν τρεις επιλογές, ο ένας μήνας, οι τρεις μήνες και οι έξι μήνες».
Η επιλογή της τότε κυβέρνησης, είπε, ήταν οι τρεις μήνες, γνωρίζοντας ότι «οι ανάγκες μας ήταν τεράστιες ιδιαίτερα τον Μάρτιο, όμως αντέδρασε ο Φινλανδός για καθαρά προεκλογικούς λόγους της χώρας».
«Όταν τους είπα κύριοι ξεμένουμε από ρευστό τον Μάρτιο, η αίθουσα πάγωσε» είπε ο πρώην υπουργός. «Εγώ σας λέω ότι ως Γκίκας Χαρδούβελης ούτε καν σκέφτηκα ότι εγκλωβίζω κάποιο πολιτικό κόμμα, σκέφτηκα ότι η χώρα χρειάζεται χρήματα» ανέφερε.
Ο ίδιος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα νομοσχέδια που έχουν εξαγγελθεί θα δημιουργήσουν μεγάλες απώλειες στα έσοδα του κράτους.


olympia.gr

Σχόλια