Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Τα χρέη της Ελλάδας...είναι ο πλούτος της Γερμανίας..Στο επίκεντρο του σχολιασμού του γερμανόφωνου τύπου βρίσκεται σήμερα η έγκριση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα από τη γερμανική βουλή.

Η Deutsche Welle επισημαίνει: «Τις συνέπειες οικονομικών σφαλμάτων τις ζουν πολλοί άνθρωποι με πολύ σκληρό τρόπο.
Η Ελλάδα είναι απλά το πιο βάρβαρο παράδειγμα. Η Ευρώπη χρειάζεται επιτέλους μια σταθερή αλλά και ηθική βάση. Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη δεν έχουν οικονομική προοπτική. Εκεί βρίσκεται συσσωρευμένη πολύ εκρηκτική δύναμη.


Η Welt του Βερολίνου σχολιάζει: «Η Ελλάδα πήρε άλλους τέσσερεις μήνες χρόνο ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στο δεύτερο ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας. Αυτό είναι ορθό και καλό. Ο κυβερνητικός συνασπισμός, όπως δήλωσε ο Σόιμπλε, ήθελε να κερδίσει χρόνο ώστε το δεύτερο πακέτο να έχει επιτυχία. Η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει μια ευκαιρία μετά τα μεγάλα λόγια να προσγειωθεί στην πραγματικότητα».
Tα χρέη του ενός είναι ο πλούτος του άλλου...
Για το ίδιο θέμα η ελβετική Neue Zürcher Zeitung γράφει: «Στην πραγματικότητα όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους. Σε κάθε περίπτωση ψήφισαν χωρίς ενθουσιασμό. Πολλοί βουλευτές των Χριστιανικών Κομμάτων αλλά και Σοσιαλδημοκράτες είχαν επιφυλάξεις διότι έλλειπε η εμπιστοσύνη απέναντι στις διαβεβαιώσεις των Ελλήνων».

Για αλληλεγγύη και αξιοπιστία κάνει λόγο η FAZ
Η ΤΑΖ σημειώνει: «Επενδύσεις αντί λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε όμως δεν θέλουν να το δουν αυτό. Διότι τα χρέη του ενός είναι ο πλούτος του άλλου, και κυρίως της Γερμανίας. Μια ματιά στο εμπορικό ισοζύγιο πιστοποιεί αυτή την άποψη. Το τίμημα είναι υψηλό και η Ευρώπη κάθε μέρα αποξενώνεται. Κι ενώ στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ισπανία οι Podemos, και στην Ιρλανδία το Sinn Fein, διαμορφώνουν μια εναλλακτική που προέρχεται από κάτω, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ με την ανεύθυνη πολιτική τους δίνουν επιχειρήματα στους δεξιούς λαϊκιστές στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη να μιλάνε με μίσος για τους «τεμπέληδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.