Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

3 Μαρτίου 1957...

Σαν σήμερα 3 Μαρτίου 1957. 
Κολλημένος στο ραδιόφωνο του φοιτητικού μου δωματίου στη συνοικία Ζωγράφου της Αθήνας άκουσα για τον ηρωικό θάνατο του Έλληνα ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη Αυξεντίου, υπαρχηγού του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στην ΕΟΚΑ. 
Οι άγγλοι είχαν πιστέψει ότι...
ο ήρωας Αυξεντίου θα παραδιδόταν και είχαν οργανώσει μεταφορά κινηματογραφικών συνεργείων, δημοσιογράφων κτλ για να παρακολουθήσουν την ως πίστεψαν παράδοση του Αυξεντίου. 
Και όλοι αυτοί έγιναν μάρτυρες μιας εκ των πλέον ηρωικών στιγμών του Ελληνισμού. 
Που οι πολυπληθείς άγγλοι που τον είχαν περικυκλώσει μετά από προδοσία το κρησφύγετο του και μετα από μάχη δέκα ωρών, μόνος με ένα σύντροφο του, μη μπορώντας να τον αντιμετωπίσουν και μετά από πολλές απώλειες που είχαν τον έκαψαν άνανδρα ζωντανό. 
«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Γρηγόρης Αυξεντίου.

Δείτε από το 1:09:17 του κατωτέρω βίντεο σε πραγματική απεικόνιση της απαράμιλλης ηρωικής μάχη, την άρνηση παράδοσης του, την αδυναμία αντιμετώπισης του από τους Άγγλους που είχαν πολλά θύματα, που τελικά προέβησαν στην εγκληματική και απάνθρωπη ενέργεια να τον κάψουν ζωντανό. Θα νιώσετε πραγματική Εθνική υπερηφάνεια. 
 Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.