ΕΛΛΑΔΑ VS ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ… Η ΤΑΝ H ΕΠΙ ΤΑΣ…

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ… EUROGROUP…  
Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, εκεί όπου οι υπουργοί Οικονομικών συζητούν προκειμένου να καταλήξουν στο αν θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ελλάδα μετά το αίτημα της χώρας μας για παράταση της δανειακής σύμβασης.


19:28 Μαξίμου: Έκτακτη σύνοδος κορυφής αν δεν υπάρξει συμφωνία 
Πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής και του ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συζητήσει έκτακτη σύνοδος κορυφής, πιθανότατα για την Κυριακή, πιθανότατα αν δεν επιτευχθεί σήμερα συμφωνία.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
H «BILD» στο πλευρό των γερμανοναζί τρολλάει την Ελλάδα: «Λάθος επιστολή έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ…»
Μοσκοβισί: «Αναγκαία και εφικτή» η συμφωνία στο σημερινό Eurogroup
Αισιόδοξος ότι στο τέλος θα βγει “λευκός καπνός” και θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίστηκε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
“Περιμένουμε από τους εταίρους μας να διανύσουν το 1/5 της διαδρομής”, τόνισε, δίνοντας έμφαση στη μεγάλη απόσταση που έχει διανύσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις της Ελλάδας με τους εταίρους.
Σαπέν, Γάλλος ΥΠΟΙΚ: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή. Εχουμε δουλειά μπροστά μαςούτως ώστε «Η Ελλάδα να νιώθει άνετα στην ευρωζώνη αλλά και η ευρωζώνη να νιώθει άνετα με την Ελλάδα».
Το σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη απέρριψε κατηγορηματικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο γερμανικό Wiwo. Ο πρόεδρος της Κομισιόν πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Eurogroup είπε μεταξύ άλλων «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το ευρώ. Βλέπω την Ελλάδα ως μόνιμο μέλος της οικογένειας της Ευρώπης. Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit».
Για θέμα εμπιστοσύνης εντός της Ευρώπης μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνδιάσκεψη του Eurogroup. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να πούμε. Θα δούμε τι θα συμβεί σήμερα». «Δεν είναι ζήτημα των χωρών ξεχωριστά, αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» επισήμανε ο Σόιμπλε. Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του σε ερώτηση για το Grexit όπου ο υπογράμμισε «Οτι είχαμε να πούμε το είπαμε. Πρόκειται για όλη την Ευρώπη και όχι ξεχωριστά τις χώρες». 

hellasforce.com

Σχόλια