Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Project Santorini...Να πως η Deutsche Bank και η Μέρκελ..έχουν δεμένο τον Ντράγκι..

17/1/2013

Η γερμανική τράπεζα με ένα παράγωγο βοήθησε την υπό κατάρρευση ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena SpA να κρύψει ζημίες, προκειμένου να αποφύγει την κρατική στήριξη, αν και τελικά δεν το πέτυχε, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Πρόκειται για ένα ακόμα σκάνδαλο κατά της γερμανικής τράπεζας, η οποία έχει κατηγορηθεί τους τελευταίους μήνες για σωρεία παραβάσεων. Οι FT έγραψαν ότι έκρυψε χρέος 12 δις ευρώ για να αποφύγει την κρατικοποίηση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι φόροι των ρύπων έφεραν εισαγγελείς και αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της.

 

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δάνεισε στη Monte Paschi περίπου 1,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2008 μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής (με τίτλο Project Santorini), σύμφωνα με τα έγγραφα της συμφωνίας που βρίσκονται στην κατοχή του Bloomberg News. Η συναλλαγή βοήθησε τη Monte Paschi να μετριάσει τον αντίκτυπο από τη ζημιά των 367 εκατ. ευρώ από παλαιότερο παράγωγο που είχε συνάψει με την Deutsche Bank.

Ποιος είπαμε ήταν τότε Κεντρικός Τραπεζίτης στην Ιταλία..;;;

 

Nαι ο Ντράγκι...ο οποίος όχι μόνο δεν πήγε φυλακή ή απολύθηκε.. έγινε στην συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ...

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Ντράγκι, κάθεται σούζα στην Μέρκελ και την Deutsche Bank που μόνο και μόνο απ αυτό το σκάνδαλο θα έπρεπε.. η ΕΚΤ να την έχει κλέισει..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.