Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Οπαδοί της Θεωρίας του J. Schumpeter περί «δημιουργικής καταστροφής» αναδεικνύονται οι Σόϊμπλε και Μέρκελ.

Ακραιφνείς οπαδοί της Θεωρίας του J. Schumpeter περί «δημιουργικής καταστροφής» αναδεικνύονται οι Σόϊμπλε και Μέρκελ. Σύμφωνα με αυτήν για να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις ή κράτη  στον ανταγωνισμό χρησιμοποιούνται ως εργαλεία  «αντικοινωνικά και αντεργατικά μαθηματικά» και άλλες «μεταρρυθμίσεις».

Με μοχλό μια μακρο-οικονομική στρεβλή εφαρμογή αυτής της θεωρίας,
 οραματίζονται οι παραπάνω Γερμανοί αξιωματούχοι και οι συν αυτώ  Τραπεζίτες και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα μία ηγεμονική θέση της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Παράλληλα με τα «εργαλεία» της Schumpeterian «δημιουργικής καταστροφής»   εφαρμόζουν, με μοχλό χειραγωγούμενους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, αυστηρή λιτότητα παγιδεύοντας, με μαθηματική ακρίβεια την Ευρώπη, στο σπιράλ της ύφεσης: διαρκής πτώση όλων των δεικτών, εξαιτίας των διαρκώς μειούμενων  εισοδημάτων και άρα της μειωμένης ζήτησης, που τελικά οδηγεί στην μείωση των επενδύσεων και  στην καθίζηση της ανάπτυξης. Μόνοι  δείκτες σε ανοδική πορεία, είναι εκείνοι του δημόσιου χρέους και της φτωχοποίησης.
Εξάλλου η συγκέντρωση παραγωγικών βιομηχανιών στον βορρά της Ευρώπης συμπίπτει με ην καταστροφή της παραγωγικής βάσης χωρών του νότου, με αδόκιμους τρόπους, όπως η διασπορά της διαφθοράς και το μαύρο χρήμα.

Και όλα αυτά όταν με πλήρη μυστικότητα επεξεργάζονται την Διατλαντική Εμπορική Συνεργασία (TAFTA) με την Αμερική  οποία εν τέλει θα ευνοήσει την βόρεια βιομηχανική Ευρώπη η οποία θα εξάγει αυτοκίνητα και μηχανήματα, ενώ θα βυθίσει τις αγροτικές οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου με την αθρόα  εισαγωγή αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Εν κατακλείδει, η Γερμανία και οι βόρειοι γείτονές της, καταστρέφουν οικονομίες για να σωθούν οι ίδιες. Το όραμα της Ευρώπης των λαών μεταλλάσσεται σε όραμα μιας Γερμανικής Ευρώπης

Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τούτο το σκηνικό ως μία ακόμη προσπάθεια της Γερμανίας να εκδικηθεί την ήττα του Χίτλερ με πρώτο θύμα την χώρα που ξεκίνησε η τότε αντίσταση, την Ελλάδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι και στην παρούσα χρονική συγκυρία, πάλι η χώρα μας καλείται να αντιδράσει πρώτη στην νέα Γερμανική επεκτατική πολιτική, αφού πρώτα καταπολεμήσει τα μικρόβια της πολιτικής διαφθοράς και του μαύρου χρήματος αλλά και επαναφέροντας στην επιφάνεια το μυστικό όπλο των Ελλήνων: το φιλότιμο!
Ι.Δέμος     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.