Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Η HDW...θα καταβάλει αποζημίωση στην Τουρκία για την καθυστέρηση στην παράδοση των υποβρυχίων U-214


Η Γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp θα πληρώσει 2.000.000 € αποζημίωση στην Τουρκία, καθώς η εταιρεία δεν έχει καν αρχίσει να παράγει τα υποβρύχια, αν και είχε συμφωνήσει να κάνει την πρώτη παράδοση το 2015 αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Το 2009 η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία ύψους 2.500.000.000 € με την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), θυγατρική της ThyssenKrupp Marine Systems, με έδρα το Κίελο, για την συμπαραγωγή έξι U-214 υποβρυχίων τύπου ντίζελ για το Τουρκικό Ναυτικό. 
Η παραγωγή έπρεπε να ξεκινήσει το 2011 και το πρώτο υποβρύχιο ήταν προγραμαμτισμένο να παραδοθεί το 2015 σύμφωνα με τη συμφωνία. 
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αρχίσει την παραγωγή. Η HDW θα πληρώσει περίπου € 2.000.000 αποζημίωση στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές. 
Πίσω από την κρίση των υποβυχίων μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας είναι μια διαφωνία όσον αφορά το λογισμικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τα υποβρύχια. 
Η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει το δικό της λογισμικό, όμως η HDW διαφωνεί σε αυτό λόγω διαφόρων τεχνικών δυσκολιών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.