ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΕΔΩΣΑΝ ΓΡΑΜΜΗ: «ΕΠΙΘΥΜΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ…»

Πιάνει τόπο η επιμονή της Ελληνικής κυβέρνησης στην πολιτική της έναντι των Ευρωπαίων «Εταίρων»… Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελ Μέρκελ συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας. Και όπως ήταν φυσικό κυρίαρχο θέμα της συζήτησης του Γάλλου Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ήταν το Ελληνικό ζήτημα. Και οι δύο ισχυρές μορφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαρύνουσα...
τη γνώμη της Άνγκελα Μέρκελ, τόνισαν πως κοινή επιθυμία είναι η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
«Έχουμε ευθύνη» τόνισε, «να διαπιστώσουμε ότι, όντως, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις (σ.σ. της Ελλάδας), αλλά θα γίνει και σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων» σημείωσε ο Ολάντ.
Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών στο Ελιζέ, τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και στάθηκε στο γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σχετική ψηφοφορία στην Bundestag.
«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό» σημείωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα.
Από κει και πέρα, η ίδια ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί» υπογράμμισε σχετικά.
Παράλληλα, αναγνώρισε και επανέλαβε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, όμως υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας.
Σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel, που θέλει την ΕΚΤ να ετοιμάζεται για Grexit, τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η κυρία Μέρκελ απάντησαν ότι εργάζονται και επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 

hellasforce.com

Σχόλια