«ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ, ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»
«ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ… ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»
«Πρέπει και θα βρεθεί λύση στο θέμα της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων. Είναι οι λογαριασμοί που πληρώνουν
μισθοδοσίες προσωπικού, που πληρώνουν προμηθευτές, που πληρώνουν τα έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ… Είναι οι λογαριασμοί - οξυγόνο, που το «μπλοκάρισμα» τους διαλύει επιχειρήσεις.

Αυτή η μνημονιακή απολυτότητα θα αλλάξει, θα διορθωθεί και μάλιστα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου, για να συμπεριληφθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον πολυνομοσχέδιο, που θα φέρει σε άμεσο χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ήδη έχω κάνει συζήτηση με την Αναπληρωτή Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη σε πολύ θετικό κλίμα. Θα το συζητήσω και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και είμαι βέβαιος, ότι κι από εκείνον θα έχω θετική ανταπόκριση.

Εξάλλου, στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, που ξεκινάει από την ραχοκοκαλιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα και από αυτό το θέμα των τραπεζικών λογαριασμών που μας απασχολεί ως ΑΝΕΛ».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί (13.02.15) στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Μαρία Αναστασοπούλου στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε:

«Είναι πλέον αντιληπτό σε όλους και πάνω απ’ όλα στους Έλληνες πολίτες, ότι επιτέλους έχουν μια κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται αποφασιστικά και επί της ουσίας. Έχουν μια κυβέρνηση, η οποία έχει πείσει την συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων εταίρων της, αλλά και παράγοντες εκτός Ευρώπης, όπως Ουάσιγκτον και Μόσχα, ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι άξονας κυβερνητικής λογικής.

Πρέπει να ξαναγεμίσει το τσουκάλι της ελληνικής οικογένειας και πρέπει να πάρει μπρος η ελληνική αγορά, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η όποια Τρόικα με emails.

Τα όσα υποσχέθηκαν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ, «κόκκινα» δάνεια, οφειλέτες του Δημοσίου και ρεαλιστικότερο φορολογικό πλαίσιο, θα γίνουν πράξη.

Και σε ό, τι αφορά στα περίφημα ισοδύναμα, φαντάζομαι ότι η Ε.Ε. θα χαρεί ιδιαίτερα όταν διαπιστώσει ότι επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» και στο παραεμπόριο και στα λαθραία πετρέλαια - καύσιμα, που θα αποφέρει ζεστά δισεκατομμύρια στα κρατικά Ταμεία».

Το βίντεο με τις παρεμβάσεις του Τέρενς Κουίκ στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ υπάρχει στον σύνδεσμο terensquick.blogspot.com.

Σχόλια