Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Επιμένει στο κούρεμα ο Βαρουφάκης..

Σε συνέντευξή προς το Spiegel που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά της τρόικας, συγκρίνοντας τις μεθόδους της με τα βασανιστήρια της CIA και τον εικονικό πνιγμό. «Λίγο πριν από την ανακοπή, μας επιτρέπεται να πάρουμε μερικές ανάσες. Και μετά μας πιέζουν πάλι κάτω από το νερό,
και ξανά από την αρχή» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι ναι μεν οι υπάλληλοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, ωστόσο η αποστολή τους έχει προξενήσει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα.
Επίσης, εξακολουθεί να ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. «Κατανοώ ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει τη λέξη 'κούρεμα'. Στην πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο και εντέλει θα συνέφερε περισσότερο τους πιστωτές σε σχέση με την επιμήκυνση των δανείων».
Στο ίδιο τεύχος το Spiegel και επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες υποστηρίζει ότι «στην ευρωζώνη γίνονται σκέψεις ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενδεχομένως να αναγκαζόταν να ακολουθήσει και η Κύπρος. Και αυτό επειδή Ελλάδα και Κύπρος διατηρούν πολύ στενές οικονομικές σχέσεις». Η έξοδος και των δύο χωρών από το ευρώ θεωρείται διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται. Πάντως μιλώντας προς το περιοδικό, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ΕSΜ Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, λέγοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν η ακριβότερη από όλες τις λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της νομισματικής ένωσης.
Ειρήνη Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.