Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Η συμφωνία – γέφυρα της κυβέρνησης

- Θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και θα εγκριθει στις 16/02
– Στο σχέδιο θα συμπεριληφθεί μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ
– Αύριο στη Αθήνα ο γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα
– Το σχέδιο θα περιλαμβάνει....

και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
– Θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου
Έτοιμο φέρεται να είναι το συμβιβαστικό σχέδιο για συμφωνία – γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου με τους εταίρους μας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει 10 βασικές μεταρρυθμίσεις. Όπως σημειώνεται, θα μπορούσε το σχέδιο αυτό να θεωρηθεί τεχνική παράταση από την πλευρά των Βρυξελλών, αλλά τελικά να ονομαστεί συμφωνία – γέφυρα.
Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και αφού οριστικοποιηθεί να περάσει από την έγκριση του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.
Τι προβλέπει
– Καταβολή των υπόλοιπων δόσεων και των επιστροφών του προηγούμενου προγράμματος ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ- συμπεριλαμβανομένων των 1,9 δισ ευρώ προς την Ελλάδα με στόχο να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της και κυρίως τα περίπου 7 δισ. ευρώ των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

- Για την εξυγίανση των «κόκκινων δανείων» ώστε να πάρουν μπρος οι τράπεζες και η αγορά θα οδεύσουν τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ. Αυτό θεωρείται μάλιστα ως μια από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
- Μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αυτή θα περάσει από την έγκριση του επικεφαλης του οργανισμού Ανχελ Γκουρία ο οποίος θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αύριο στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, στελέχη του ΥΠΟΙΚ είναι θετικά στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
- Το νέο πρόγραμμα εφόσον συμφωνηθεί θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.