Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωομάδα κύριοι, όχι Γιουρογκρούπ : Παρακαλούμε τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν την ελληνική λέξη

Μέχρι και οι παππούδες έμαθαν τη λέξη  «γιουρογκρούπ» καθώς την επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ραδιοτηλεοπτικά.
Δυο κράτη της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν ως επίσημη την Ελληνική γλώσσα και στην Ευρώπη πίσω από κάθε ομιλητή γράφει σε όλες τις γλώσσες τη λέξη Ευρωομάδα….
Στην Ελλάδα όμως επιμένουν….Γιουρογκρούπ έτσι γιατί ο δημοσιογράφος γνωρίζει και την Αγγλική βρε παιδί μου και η μόνη του έννοια πως θα αξιολογήσει το δάσκαλο του παιδιού του!!
http://www.greekteachers.gr/?p=16208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.