Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Τρέμουν τα τουρκάκια τις συμφωνίες Πούτιν-Αναστασιάδη..

Γράφει μεταξύ άλλων σε σημερινό της άρθρο η Σαμπάχ..
H Κύπρος και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που επιτρέπει μεταξύ άλλωνστον ρωσικό στρατό την χρήση αεροδρομίων  και λιμένων στην Κύπρο, μια κίνηση που έχει αναστατώσει την ΕΕ, η οποία επέβαλε πολυάριθμες κυρώσεις στη Ρωσία για τη συμμετοχή της στην Ουκρανική σύγκρουση.

Η συμφωνία ήρθε μετά την επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.
Ενώ συνεχίζει να ψάχνει για ενεργειακούς πόρους, η Κύπρος έχει ήδη δεχθεί σκληρή κριτική από την Τουρκία μετά την αγνόηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων….
Η Ρωσία προσπάθησε να σφυρηλατήσει ισχυρότερους δεσμούς με μεμονωμένα μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Ουγγαρία και η Ελλάδα, μετά το μπλοκ των 28 εθνών, μαζί με τις ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σωρευτικά στη Μόσχα για το ρόλο της στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες φοβούνται πως η πολιτική αυτή έχει ως στόχο την αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας της Ε.Ε για να αποτραπεί η περαιτέρω ενίσχυση των κυρώσεων. Το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS παραθέτει τις δηλώσεις Πούτιν λέγοντας πως ρωσικά σκάφη που συμμετέχουν στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και της πειρατείας θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κυπριακά λιμάνια. Ο Πούτιν δήλωσε: «φιλικές μας σχέσεις δεν στρέφονται ενατίον κανενός δεν νομίζω ότι θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχίες οπουδήποτε.».
Ο Paul Ivan, πολιτικός αναλυτής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής στις Βρυξέλλες, είπε ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός  φωνών εντός της ΕΕ που ζητούν τη μείωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο Paul Ivan ανέφερε: «Κάποιες φωνές…έρχονται από την Ελλάδα, κάποιες από την Κύπρο και μερικές από άλλες χώρες Προφανώς υπάρχουν στην ΕΕ χώρες που ανησυχούν ή ενοχλούνται από αυτές τις πολύ φιλικές χειρονομίες προς τη Μόσχα.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.