Πάνος Καμμένος: Τα τείχη του Βερολίνου συνήθως πέφτουν..Πέφτουν από τους λαούς

Παρέμβαση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην εκπομπή “ΣΚΑΪ Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Καλημέρα κ. Υπουργέ.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Tα συγχαρητήρια μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας. Σας ξέρω χρόνια, όταν συμβεί κάτι παίρνετε το ελικόπτερο ή το αεροπλάνο και πάτε αμέσως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό που προέχει τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα στον Έβρο, σε λίγο πετάμε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης θα βρισκόμαστε στις 10 η ώρα στην Αλεξανδρούπολη και εν συνεχεία στο Σουφλί, στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, στον Πόρο και σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Όλη τη νύχτα οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν εκεί. Αναγκάστηκαν να κάνουν και ανατινάξεις παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται τη νύχτα, προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την εκτόνωση των νερών. Οι μόνιμοι και οι έφεδροι δίνουν μεγάλη μάχη στον Έβρο δίπλα στους πολίτες, αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να τονίσω,  να τους συγχαρώ για τις προσπάθειες που κάνουν. Είναι δίπλα στους πολίτες, στον Έβρο, οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα πάω ο ίδιος, να συντονίσω με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε και κάποιες άλλες δυνάμεις να βοηθήσουν την περιοχή όπου η καταστροφή είναι πράγματι πολύ μεγάλη. Είναι ίσως από τις πρώτες φορές που μιλάμε για καταστροφή καλλιεργειών και σπιτιών. Έχουν «ανοίξει» τα νερά και έχουν επεκταθεί οι πλημμύρες σε περιοχές που δεν είχαν πλημμυρίσει ξανά.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις κ. Υπουργέ είναι πάντα μπροστά. Να πούμε όχι μια φορά συγχαρητήρια, ατέλειωτα συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις για αυτό το οποίο κάνουν και τα Σώματα Ασφαλείας. Κύριε Υπουργέ    

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας πω ότι το ίδιο κάναμε και στην Ήπειρο. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανιδρύσουμε τη ΜΟΜΑ ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε ακόμα πιο πρακτικά σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Υπουργέ, μπαίνω στον πειρασμό, αύριο έχουμε προγραμματικές. Τείχος Βερολίνου υψώνει η Μέρκελ με τους υπόλοιπους με τον Ντράγκι με τον Ντάισελμπλουμ που θα πάει η ιστορία κ. υπουργέ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα τείχη του Βερολίνου συνήθως πέφτουν.Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τι εννοείτε κ. Καμμένο;Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πέφτουν από τους λαούς. Αυτή η κυβέρνηση έχει την στήριξη του συνόλου των Ελλήνων. Ενώσαμε τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ πλέον διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με σκυμμένο κεφάλι, ούτε στα τέσσερα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει πλέον στην εξαθλίωση, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Θέλω να πω στους κατοίκους του Έβρου ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα και όσα πρέπει στον Έβρο όπως στην Ήπειρο και στις πληγείσες περιοχές γιατί ενεργούν και σε περίοδο πολέμου και σε περίοδο ειρήνης. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε υπουργέ σας ευχαριστώ θερμά για την αμεσότητα. Από ότι κατάλαβα η Αθήνα παραμένει σταθερή στη γραμμή της «στηρίξτε τη χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση» αυτό λέτε στους Ευρωπαίους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, η οποία αλλαγή της πολιτικής θα είναι υπέρ εκείνων των πολιτών που έχουν πληγεί αυτά τα πέντε χρόνια με τη «λάθος πολιτική» που έλεγαν κάποιοι στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή η πολιτική τελείωσε τώρα και δεν έχουν απέναντί τους ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο, να το καταλάβουν αυτό. Καλή σας ημέρα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλημέρα σας.

Σχόλια