ΟΧΙ της ελληνικής κυβέρνησης στη Γερμανία και τις απαιτήσεις της – «Οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές»

«Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση».
Εντείνεται το πολιτικό θρίλερ στην Ευρώπη μετά τη δημοσίευση του απόρρητου εγγράφου της γερμανικής κυβέρνησης προς το Euro Working Group,
με το οποίο ζητά να συνεχιστεί το υπάρχον πρόγραμμα από την ελληνική πλευρά.
Η ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας άμεσα, σημειώνει πως αφενός θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία «μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση» και αφετέρου επισημαίνει ότι «οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση».
«Είναι φανερό» λένε οι ίδιοι παράγοντες, «ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης» και υποστηρίζουν ότι «με το έγγραφό της, ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή, η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά».
«Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας, σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης» λένε οι ίδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

hellasforce.com

Σχόλια