Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες όμηροι τάνκερ απελευθερώθηκαν στην Νιγηρία..Δύο Έλληνες και ένας Πακιστανός, όμηροι εδω και τρεις εβδομάδες στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας σε μια αιματηρή επίθεση σε ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο έχουν απελευθερωθεί, δήλωσε την Τετάρτη ο ιδιοκτήτης του πλοίου. 
Η Αίολος, ιδιοκτήτης του με σημαία Μάλτας VLCC Κάλαμος, σύμφωνα με το AFP, δήλωσε ότι μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι τρεις άνδρες ...
θα επιστρέψουν σπίτια τους για να ανακτήσουν από την «τραυματική εμπειρία».
Η εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το πώς αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις άνδρες, δεδομένου ότι «αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει περαιτέρω επιθέσεις και ομηρία» στα ανοικτά των ακτών της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρα της Δυτικής Αφρικής. Εξέφρασε την «μεγάλη θλίψη» του για το θάνατο του επικεφαλής αξιωματικού του πλοίου κατά την επίθεση της 3 Φεβρουαρίου στον Κόλπο της Γουινέας, που οι ειδικοί έχουν πει ότι είναι το νέο επίκεντρο της πειρατείας στην Αφρική. 
Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο και ανέμενε φορτίο από Qua Iboe, ένα τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Νότιο-ανατολική περιοχή της Νιγηρίας που επιχειρούν για τον αμερικανικό κολοσσό Exxon Mobil, για  αποστολή στην Κίνα, όταν κατελήφθη από τους πειρατές. 
Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους στην εν λόγω περιοχή καταγράφηκαν 33 περιστατικά πειρατείας και  ένοπλης ληστείας, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB). 
Οι πειρατές που δραστηριοποιούνται στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας, Τόγκο και Μπενίν είναι βαριά οπλισμένοι και βίαιοι, ενώ συχνά κρατούν πληρώματα ομήρους για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.